Ridderkerks Dagblad | Middenvelder Strootman voor medische keuring in Genua
mainImage

Middenvelder Strootman voor medische keuring in Genua

Kevin Strootman.
12 januari 2021, 19:46 uur
Sport

Ridderkerker Kevin Strootman zal het seizoen waarschijnlijk op huurbasis afmaken bij de Italiaanse club Genoa. De 30-jarige middenvelder van Olympique Marseille is in Genua gearriveerd om een medische keuring te ondergaan. De 46-voudig international werd bij aankomst op het vliegveld gefotografeerd met een sjaal van zijn beoogde club.

Strootman speelde eerder in Italië bij AS Roma (2013-2018). Daarna ondertekende de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV een 5-jarig contract in Marseille. Hij fungeerde dit seizoen voornamelijk als invaller bij de huidige nummer 6 van Frankrijk.

Volgens Italiaanse media zal Olympique tot het einde van dit seizoen de helft van zijn salaris voor zijn rekening nemen. Genoa zou geen optie tot koop hebben genomen.

De Deense middenvelder Lasse Schöne (ex-Ajax) liet vorige week zijn contract bij Genoa ontbinden. De clubleiding ontsloeg vorige maand trainer Rolando Maran en stelde oudgediende Davide Ballardini aan als zijn opvolger. Hij moet de huidige nummer 17 van de Serie A op het hoogste niveau zien te houden.


Door: ANP | Foto: OrangePictures