Mannen Saturnus'72 verliezen van concurrent

11 February 2019, 09:00 uur
Sport
mainImage

Zondag was er in Spijkenisse voor Saturnus'72 een uitgelezen mogelijkheid zich te mengen in de kampioensrace. Door de uitslagen van de andere wedstrijden had de ploeg kunnen stijgen naar plek twee op slechts twee punten van de kwakkelende koploper Ventura.

Zover kwam het echter niet, want nummer twee H.V.O.S. stak hier een stokje voor. Vanaf het begin was de tegenstander scherper en nadat het nog negen minuten gelijk opging (3-3) sloeg de tegenstander hierna een klein gaatje (6-4). Verdedigend was het niet hoogstaand en aanvallend werd er teveel balverlies geleden. Saturnus vocht zich nog wel terug tot 8-7, maar zag daarna hoe H.V.O.S. wegliep naar een 16-9 ruststand.

Ook in deel twee liet Saturnus niet zien op de derde plek te staan. Het liep niet binnen het team van André van den Bosch en de ploeg uit Spijkenisse liep uit naar een flinke voorsprong (28-17). Gelukkig kon Saturnus in het laatste deel nog iets terug doen waardoor de nederlaag beperkt bleef tot 32-23. Eerder dit seizoen werd nog met 26-25 gewonnen. H.V.O.S. pakt door deze overwinning de koppositie over van Ventura. Saturnus zakt naar plek vier met vijf punten achterstand op de nieuwe lijstaanvoerder. 

Zaterdag om 20.25 uur komt het Utrechtse HMS/Achilles, de ploeg die zaterdag Ventura pootje lichtte, op bezoek. Een mooi moment voor eerherstel.