Linssen schiet Feyenoord langs GA Eagles

11 May 2022, 22:36 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft met de nodige moeite gewonnen van Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst van Deventer deden de Rotterdammers dat met 0-1. Trainer Arne Slot van Feyenoord had veel vaste krachten rust gegeven. Feyenoord heeft een zware periode achter de rug, met optredens tegen Olympique Marseille (0-0) en PSV (2-2). De Zweedse aanvaller Patrik Walemark stond voor het eerst in de basis.

Vlak na rust had Bryan Linssen de eerste kans op de openingstreffer. De vervanger van Cyriel Dessers in de spits raakte de lat na een voorzet van Marcus Pedersen. In de 71e minuut was het wel raak voor Linssen. Hij schoot raak op aangeven van Alireza Jahanbakhsh, die met een goede actie het uitverdedigen van Go Ahead had verstoord.

Als de nummer 3 van de Eredivisie speelt Feyenoord in de play-offs van de Europa League. De club plaatst zich rechtstreeks voor dat toernooi, als het eind mei de finale van de Conference League tegen AS Roma wint.

Feyenoord sluit de competitie zondag af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Slot kondigde eerder aan dan vermoedelijk wel in de sterkste opstelling te spelen, mede met het oog op het naderende duel met AS Roma.


Door: ANP