Linssen: passie van Advocaat werkt aanstekelijk

6 July 2020, 19:32 uur
Sport
mainImage
ANP
Bryan Linssen.

Of hij de hoop op Feyenoord al zo'n beetje had opgegeven? "Het heeft er inderdaad even niet naar uit gezien dat het nog wat zou worden", geeft Bryan Linssen toe bij zijn presentatie in De Kuip. De transfervrije Limburger ondertekende na moeizame onderhandelingen alsnog een contract voor drie jaar bij de Rotterdamse volksclub. "Ik heb voor mijn gevoel, voor mijn hart gekozen. Dit is voor mij de beste optie in sportief opzicht."

De 29-jarige aanvaller was na zijn omzwervingen in de eerste divisie (Fortuna Sittard en MVV) en eredivisie (VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse) toe aan weer een stapje hogerop in zijn zorgvuldige opgebouwde loopbaan. Feyenoord had als "gedroomde topclub" meer dan voldoende interesse, maar kon Linssen door de coronacrisis in mei nog niet paaien met een lucratieve aanbieding.

"Ik zat in een luxepositie, want er was veel belangstelling, maar dat zorgde ook voor veel onrust in mijn hoofd", zegt Linssen, die zijn teleurstelling over het afketsen van de besprekingen met Feyenoord duidelijk uitsprak in de media. "Ik werd door allerlei zaakwaarnemers gek gemaakt. Daar zitten cowboys tussen hoor. Je wilt niet weten waarmee ze allemaal kwamen aanzetten. En dan moet je afwegingen gaan maken. Wil je daar wel wonen, kan ik in dat land wel aarden, of wacht me bij die club dan geen degradatiestrijd? In dat laatste had ik gezien mijn leeftijd sowieso geen zin."

Dubio

Terwijl hij flink in dubio zat, hing ineens Advocaat aan de telefoon. "Hij belde op eigen initiatief", vertelt Linssen, in de afgelopen drie seizoenen bij Vitesse goed voor 41 eredivisiegoals. "'Zou je met mij een bakkie koffie willen drinken', vroeg hij. Nou, dat wilde ik wel en toen heb ik met hem en zijn assistent Cor Pot een gesprek gehad. Of ze een mooi beeld schetsten? Nee, helemaal niet, ze zeiden gewoon hoe het is. Dat moet ook, want alleen dán kun je voelen of iets of iemand echt is of niet en ik voelde bij Advocaat heel sterk dat hij echt is."

Linssen: "Hij is zó enthousiast en zó gedreven. Hij neemt je echt mee in zijn passie en dat werkt heel aanstekelijk. Je wilt gewoon mee in die 'vibe' die hij uitstraalt. Als zo'n man je zó graag wilt hebben dan geeft dat een heel goed gevoel. Ik wil heel graag met hem gaan samenwerken en ik vind het ook een eer."

Vooral dankzij Advocaat mag Linssen zich nu Feyenoorder noemen, al was de verbeterde aanbieding uiteindelijk ook wel prettig. "We hebben een middenweg gevonden en daar zijn we allemaal tevreden mee. Of Feyenoord dankzij een sponsor mij alsnog heeft kunnen binnenhalen? Nee, daar geloof ik niets van. Je moet nu ook weer niet gaan denken dat Arjen Robben naar De Kuip komt."


Door: ANP