Koploper Rijsoord ontvangt Heinenoord

1 February 2019, 15:39 uur
Sport
mainImage

Zaterdagmiddag is Heinenoord de tegenstander van koploper Rijsoord. In de heenwedstrijd trokken ‘de kraaien’ aan het langste eind en werd een 1-2 uitslag genoteerd. Dat was toen een moeizame overwinning tegen een tegenstander die zichzelf nog steeds op een te lage plaats op de ranglijst terugvindt.

Ondanks de afgelasting werd er door beide ploegen vorig weekend wel gevoetbald. En beide teams wisten hun oefenwedstrijd met 3-1 te winnen. Rijsoord speelde in Numansdorp bij tweedeklasser NSVV en Heinenoord oefende tegen de huidige hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Voor Heinenoord een bevestiging dat er voldoende kwaliteit aanwezig is om een prominentere rol in de eerste klasse B te kunnen spelen. Rijsoord is dus gewaarschuwd, want vooraf werd de selectie van vertrekkend trainer Ralph Kalkman zeker tot de favorieten gerekend maar die status is nog niet waargemaakt. Sterker nog, de ploeg zal alle zeilen bij moeten zetten om weg te komen uit de onderste regionen van de eerste klasse B. Voor Rijsoord, als lijstaanvoerder, zal het zeker geen gemakkelijke opgave zijn om de punten zonder meer in Rijsoord te houden, maar daar zullen de mannen van Steef Buijs natuurlijk hun uiterste best voor willen doen.

Bij Heinenoord is deze week bekend geworden dat Joop Hiele volgend seizoen de nieuwe trainer zal zijn, terwijl Ralph Kalkman de scepter zal gaan zwaaien bij Zwaluwen Vlaardingen. Ook bij Rijsoord was er nieuws van het trainersfront. Na de eerder uitgesproken intentie van beide kanten zal Steef Buijs, zoals verwacht, ook komend seizoen definitief nog een jaar aan de club verbonden blijven.

De wedstrijd van komende zaterdag begint op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur.