Koeman genoot van interview Berghuis na Feyenoord - Ajax

23 January 2023, 14:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman heeft Steven Berghuis na de Klassieker van zondag een berichtje gestuurd. "Ik zag hem op tv dat interview geven na Feyenoord tegen Ajax", zei de opvolger van de vertrokken bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. "Ik heb hem een appje gestuurd om te zeggen dat ik het heel goed vond. Vaak blijf je maar stil, ook uit angst. Want de media heeft de microfoon en de pen. Maar hij vond dat hij iets moest zeggen. Hij voelde het zo."

Berghuis, voormalig aanvoerder van Feyenoord, speelde zondag voor het eerst als speler van Ajax in een uitverkochte Kuip tegen zijn vorige club. "De media hebben dat lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving", zei de Oranje-international na het gelijkspel (1-1). "Ik heb verstandige mensen gehoord, onze trainer en de trainer van Feyenoord bijvoorbeeld, maar ook hele domme."

Berghuis snapt niet waarom René van der Gijp heeft gezegd dat hij niet moest spelen in De Kuip. "Dat was wel de domste opmerking", zei de linksbenige speler van Ajax. "En dan het AD, met mij in Ajax-shirt schreeuwend op de cover. Dat heeft wel impact gehad op mij en mijn familie. Ik denk dat media moeten nadenken voordat ze wat zeggen of schrijven. Mijn enige oma die nog leeft stuurde vlak voor de wedstrijd ook nog een bericht dat ze bezorgd is. Dit wordt gecreëerd door Van der Gijp en het AD. Maar ook bij Jinek, waar gezegd werd dat de Klassieker er een van leven en dood is. Waarom moet je die woorden gebruiken? Denk een beetje na."

Koeman zat ook op de tribune bij Feyenoord - Ajax. "Ik kwam daar aan en ik dacht: ga ik wel naar het voetbal toe? Overal mobiele eenheid en netten om het veld. Ik denk dat dat een maatschappelijk probleem is. Er was ook zoveel haat richting Ajax. Jammer dat het niet op een andere manier kan. Ik weet zelf ook wat het kan doen met je familie. Dat wordt niet altijd beseft door mensen die van alles roepen op tv."


Door: ANP