KNVB blij met uitzondering voor spelers Oranje

28 August 2020, 17:47 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

De KNVB is blij dat de internationals die in het buitenland voetballen gewoon inzetbaar zijn voor de interlands tegen Polen (4 september) en Italië (7 september) in de Nations League. Minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport maakte bekend dat er een uitzondering op de quarantaineregels komt voor de interlands van het Nederlands elftal tegen Italië en Polen.

"We zijn blij dat onze overheid deze oplossing heeft gerealiseerd en Nederland nu niet achterblijft bij de rest van Europa. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal en hierdoor kunnen de miljoenen fans Oranje weer in actie zien, daar hebben we met z’n allen lang naar uitgekeken", laat de KNVB weten.

Volgens de voetbalbond volgen de topsporters met professionele begeleiding de strengste voorzorgsmaatregelen met als doel hun beroep uit te kunnen blijven uitoefenen. "Dat kun je niet gelijk beoordelen met toeristen die zonder noodzaak over een volle Ramblas lopen."

De KNVB laat weten "de komende dagen met al onze voorzorgsmaatregelen een 'voetbal-bubble' te creëren waarin de spelers en staf veilig en afgeschermd van buitenstaanders verblijven. Reizen gebeurt met eigen charters en bussen en iedereen wordt veelvuldig op corona getest, om te beginnen wanneer men zich bij de groep wil aansluiten."

De voetbalbond heeft er alle vertrouwen in dat de spelers straks gezond kunnen terugkeren naar hun club. "We blijven in nauw contact met de overheid over de situatie rondom internationale wedstrijden, maatregelen die we nemen en de voorwaarden voor een definitieve regeling", aldus de KNVB.


Door: ANP