Jens Toornstra blijft tot 2022

19 June 2019, 19:54 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na het langer vastleggen van de Deense spits Nicolai Jörgensen heeft de nieuwe technisch-directeur van Feyenoord Sjaak Troost een nieuwe achterstand van zijn voorganger Martin van Geel weggewerkt: ook de 30-jarige aanvaller Jens Toornstra blijft langer in De Kuip. Hij tekent na zijn vakantie tot 2022. Troost is nu in de slag met de contractverlenging van de 27-jarige Steven Berghuis.  

Toornstra kwam in de zomer van 2014 bij Feyenoord, afkomstig van FC Utrecht. Daarvoor speelde hij vier seizoenen bij ADO Den Haag. Hij komt oorspronkelijk van TAVV in Leiderdorp en speelde enkele jeugdseizoenen bij Alphense Boys, waar voetbalpresentator Kees Jansma toen de technische zaken deed.

Het ziet er naar uit dat Feyenoord ook Tony Vilhena langer wil houden. Troost ging dinsdag niet akkoord met de transfersom die FK Krasnodar had geboden. Men zegt: anderhalve miljoen. De Russen zeiden dat dit bedrag conform de mondelinge toezegging van Van Geel was. Troost kent die afspraak niet en vindt dat Vilhena – een jongen van de club - veel meer waard is dan een fooi.