Je zal maar zulke 'vrienden' hebben zoals Karsdorp

26 December 2019, 22:17 uur
Sport
mainImage
Rick Karsdorp (rechts) in de taxi

Rick Karsdorp, de 24-jarige verdediger van Feyenoord, blijkt in zijn vakantie in het pak genaaid door vrienden. Gisteren dook ineens een filmpje van hem op achterin een taxi waarop te zien is dat hij onder invloed is. Waarvan is niet duidelijk, maar blij zal hij er niet mee zijn. De twittersupporters van Feyenoord gingen massaal los over ‘de grote ogen’ van hun al weken geblesseerde verdediger, die samen met een vriend aan de taxichauffeur laat merken het Rotterdamse accent goed te beheersen.

Het merendeel van de reacties is niet positief. De supporters vinden hem op deze manier geen voorbeeld voor de jeugd. ‘’Over het legioen  mogen ze altijd alles roepen, maar als je betrapt wordt met drugs in de Kuip krijg je gewoon een stadionverbod en een dikke boete. Dan zou ik als spelers maar niet zulke filmpjes laten maken.’’ In deze context zijn er tientallen reacties te lezen. Eerder dit seizoen werd Karsdorp ook al niet al te vriendelijk door Feyenoord-supporters behandeld. Toen werd zijn jonge gezin bedreigd na tegenvallende prestaties. 

Feyenoord zelf vergoelijkt de recente ongelukkige samenloop van omstandigheden en heeft laten weten dat Karsdorp op de video niks verkeerds heeft gezegd en als voetballer in zijn vrije tijd ook maar een mens is.

Tegen de tijd dat Feyenoord naar Spanje op trainingskamp gaat zal het incident alweer in de vergetelheid zijn, ofschoon het moment voor Karsdorp niet erg gunstig is. De Italiaanse club waarvan hij eigendom is – AS Roma – heeft net twee weken geleden laten weten dat hij aan het einde van het seizoen kan worden verkocht. Terugkeer in de selectie van AS Roma is uitgesloten. De kans dat Feyenoord hem kan betalen was al klein en het is nu ook zeer de vraag of de wil er nog is. Nog los van de blessures.