Jack van den Berg technisch coördinator Smitshoek

16 June 2020, 21:49 uur
Sport
mainImage
Ingezonden
Jack van den Berg.

Het bestuur van de voetbalvereniing Smitshoek heeft vanavond bekendgemaakt dat Jack van den Berg technisch coördinator van de jeugd wordt. Een verrassende stap van de Barendrechtse oefenmeester die tot voor kort een succesvol hoofdtrainer was bij BVV Barendrecht. Daar was hij bezig aan zijn tweede periode, maar die liep anders dan de eerste. Toen was Jack van den Berg negen jaar actief op sportpark De Bongerd en sleepte hij een groot aantal prijzen binnen. Na tussentijds ingestapt te zijn in december 2018 na het ontslag van Albert van der Dussen degradeerde Van den Berg met Barendrecht uit de Tweede Divisie. Na een matige start vond hij dit seizoen weer de weg omhoog en leek Barendrecht in de derde divisie op weg naar een goede klassering, maar de coronocrisis stond nieuw succes in de weg. Voor de winterstop had het bestuur van Barendrecht echter al besloten om deze zomer na anderhalf jaar te stoppen met de 'succestrainer'

Van den Berg blijft op zondag hoofdtrainer van hoofdklasser IFC en zal dit combineren met de functie van technisch coördinator bij Smitshoek. Het idee hiervoor kwam van bestuurslid en sponsor Michel de Kok (Mideko). ''Naast het opleiden van spelers vinden we het eveneens belangrijk dat met name de jeugdtrainers binnen onze vereniging een coach hebben waardoor zij zich ook verder kunnen ontwikkelen. Jack heeft als hoofdtrainer van o.a. Zwart Wit’28, ASWH, Katwijk en BVV Barendrecht, maar ook bij de jeugd van de stichting Feyenoord, een ruime ervaring opgedaan. Hij kan terug kijken op een zeer succesvolle trainersloopbaan'', aldus het bestuur van Smitshoek, dat trots is op de komst van Jack van den Berg.

Het ontwikkelen en coördineren van alle voetbaltechnische activiteiten vanaf de jeugd 13-1 t/m het 2e seniorenelftal zit in het takenpakket van Jack van den Berg.