Hardlopen met gezang Lee Towers via belevingsapp

1 September 2020, 12:32 uur
Sport
mainImage
ANP

De grote marathons in Nederland gaan dit jaar vanwege het coronavirus allemaal niet door, maar hardlopers kunnen op zondag 11 oktober toch lopen in de sfeer van de echte wedstrijd. Golazo, organisator van onder meer de marathons van Rotterdam en Eindhoven, heeft met hoofdsponsor Nationale-Nederlanden de NN Running Day opgezet. Via een speciaal hiervoor ontwikkelde app kunnen hardlopers tijdens hun vooraf ingestelde rondje één van de afgelaste evenementen zo natuurgetrouw mogelijk alsnog beleven.

Zo horen de hardlopers die kiezen voor de marathon van Rotterdam tijdens het begin van hun hardloopronde Lee Towers het bekende 'You'll never walk alone' zingen. Normaal gesproken doet de zanger dat bij de start van de marathon vanuit een hoogwerker op de Coolsingel. Via de app horen de hardlopers ook aanmoedigingen van publiek, ze worden op de hoogte gehouden van tussentijden en van waar ze zich op het originele parcours zouden bevinden.

"De belevingsapp die wij hebben laten ontwikkelen, biedt mogelijkheden die tot nu toe ongekend waren", zegt Mario Kadiks van Golazo. "Daar zijn wij trots op." Kadiks moest dit jaar onder meer de marathon van Rotterdam schrappen. Het evenement werd in eerste instantie verschoven van 5 april naar 25 oktober, maar in juli viel het besluit om de marathon dit jaar helemaal niet te houden.

Ook de marathons van Eindhoven (georganiseerd door Golazo) en Amsterdam (Le Champion) gaan niet door. De 115.000 lopers die zich hadden ingeschreven voor Rotterdam, Eindhoven, de Singelloop Utrecht, de Almere City Run, Maastrichts Mooiste en de Menzis 4 Mijl van Groningen kunnen nu op 11 oktober tijdens de NN Running Day alsnog in de sfeer van de 'echte' wedstrijd hun afstand lopen. Abdi Nageeye, lid van het NN Running Team en houder van het Nederlands record, doet ook mee aan het landelijke evenement.