Feyenoord zonder Trauner en Sinisterra naar Heerenveen

21 December 2021, 15:49 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft af zonder Gernot Trauner en Luis Sinisterra. De twee vaste krachten uit het elftal van trainer Arne Slot zijn geblesseerd en ontbreken in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Slot hoopt dat zijn ploeg zich in Friesland herstelt van de nederlagen afgelopen week tegen FC Twente (2-1 na verlenging in de beker) en Ajax (0-2).

Feyenoord staat op de derde plaats in de Eredivisie, 4 punten achter koploper PSV. Ajax heeft na de zege in De Kuip 3 punten meer dan de Rotterdamse ploeg. "Als je een topclub bent, weet je dat je moet reageren als je twee keer op rij verloren hebt", aldus Slot. "We zullen woensdag zien of dat gaat lukken."

De Oostenrijkse verdediger Trauner ontbrak zondag al tegen Ajax, de Colombiaanse linksbuiten Sinisterra moest zich in de rust laten vervangen. Lutsharel Geertruida en Reiss Nelson namen hun plekken over. "Het is heel normaal dat je wel eens één of twee blessures hebt. Eigenlijk is dat zelfs heel weinig", aldus Slot. "We hebben het 'geluk' dat we voor die twee geblesseerde spelers ook uitstekende vervangers hebben."

De Feyenoord-trainer liet desgevraagd weten blij te zijn dat aanvoerder Jens Toornstra op het punt staat zijn aflopende contract te verlengen. "Jens kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft en bovenal op veel uitstekende seizoenen bij Feyenoord. Hij staat er altijd als het team of de club hem nodig heeft. Jens is op het veld een waardevolle speler, maar naast het veld ook met alle ervaring die hij heeft."

Slot verwacht dat de mogelijkheden om in de winterstop de selectie te versterken beperkt zijn. Feyenoord zag het eigen vermogen afgelopen seizoen flink slinken als gevolg van de coronacrisis, die ervoor zorgde dat De Kuip bij de meeste thuiswedstrijden leeg moet blijven. Nu voetballen de clubs ook al weer enkele weken zonder publiek. "We hoopten een maandje geleden dat woensdag onze laatste wedstrijd zonder publiek zou zijn. Maar inmiddels heb ik daar wel grote twijfels over", aldus Slot. "Voor alle clubs is deze situatie ontzettend vervelend, maar Feyenoord is er wel een heel duidelijk voorbeeld van dat lang zonder publiek spelen geld kost."


Door: ANP