Feyenoord volgende week tegen Dinamo Tbilisi

1 August 2019, 21:41 uur
Sport
mainImage

Feyenoord speelt volgende week donderdag 8 augustus thuis tegen Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa League. De ploeg van Felic Vicente schakelde donderdagavond FK Qabala uit Azerbeidzjan uit. Een week later is de return al in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Dinamo won de uitwedstrijd al met 0-2 en maakte in het eigen stadion korte metten met Qabala (3-0) dankzij twee treffers van Levan Shengelia en een late goal van Kwame Karikari. 

De Georgiërs hebben nu twee twee voorrondes overleefd. In de eerste maakten ze gehakt van Engordany uit Andorra (6-0 en 1-0). Na 21 speelronden staat Dinamo in eigen land trouwens bovenaan.

Feyenoord speelde in het seizoen 1980/81 ook tegen Dinamo Tbilisi. Dat was onder trainer Jezek toen de huidige technisch directeur Sjaak Troost samenspeelde met onder meer doelman Joop Hiele, Ben Wijnstekers en André Stafleu. Feyenoord werd toen in de halve finale Europa Cup II uitgeschakeld. Het kwam één doelpunt te kort. Thuis wonnen de Rotterdammers met 2-0, maar in Georgië waren ze eerder met 3-0 weggespeeld.