Feyenoord verslaat Heracles Almelo na rust

25 January 2020, 21:59 uur
ANP

Feyenoord zet onder leiding van coach Dick Advocaat de opmars in de eredivisie voort. De Rotterdamse ploeg was in Almelo met 3-2 te sterk voor Heracles. Feyenoord klom daardoor voorlopig naar de derde plaats.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de uitwedstrijd voor de brigade van Advocaat goed zou aflopen. Heracles leidde bij de rust verdiend met 1-0 door een treffer van Maximilian Rossmann. Na de pauze zorgden Jens Toornstra, Luis Sinisterra en Eric Botteghin binnen twaalf minuten voor een verrassende ommekeer: 1-3. Opnieuw Rossmann verkleinde in de 78e minuut nog wel de achterstand, maar verder lieten de grillige bezoekers het niet komen.

Bij het 'vrijwillige' vertrek van coach Jaap Stam eind oktober nam Feyenoord nog de twaalfde plek in. De komst van Advocaat leverde snel succes op. Met de oud-bondscoach op de bank pakte Feyenoord tot dusver 23 punten in een ongeslagen reeks van negen competitiewedstrijden.

Feyenoord begon slap aan de wedstrijd. De bezoekers kwamen nauwelijks in het Almelose strafschopgebied. Van Heracles ging aanmerkelijk meer dreiging uit. Uit een hoekschop van Alexander Merkel kon Rossmann ongehinderd inkoppen (1-0).

Doelman Justin Bijlow voorkwam daarna een grote achterstand. Feyenoord kwam pas in de slotfase van de eerste helft een beetje op gang. Berghuis schoot over, Sinisterra knalde naast en een kopbal van Botteghin haalde Merkel van de doellijn.

Na de pauze kwam Feyenoord snel langszij. Op aangeven van Berghuis schoot Toornstra raak (1-1). De arbitrage twijfelde nog even vanwege een vermeende handsbal en/of een daaropvolgende overtreding van Feyenoorder Nicolai Jørgensen, maar met instemming van de VAR keurde scheidsrechter Danny Makkelie de treffer goed.

Tien minuten later keek het vertwijfelde Heracles tegen een achterstand van 3-1 aan. Sinisterra en Botteghin sloegen kort na elkaar toe. De thuisploeg gaf zich daarna nog niet gewonnen, maar meer dan een doelpunt van Rossmann zat er niet in voor de Tukkers, die uit de laatste vijf competitieduels slechts twee punten haalden. Invaller Luciano Narsingh deponeerde in de extra tijd de bal namens Feyenoord nog twee keer op de lat.