Feyenoord trekt blik jonge honden open

29 June 2019, 19:04 uur
Sport
mainImage
Feyenoord Media
De weer in genade aangenomen Crysencio Summerville laat in Putten zijn behendigheid zien

Feyenoord heeft het bij een temperatuur van 32 graden en met een opengetrokken blik jonge honden rustig gehouden op de Veluwe. Het versloeg de amateurs van Putten met 0-6, terwijl het in de twee jaren hiervoor met 1-8 en 1-11 korte metten maakte met SDC.

De nieuwe trainer Jaap Stam koos voor de jongste elftal ooit bij de start van de competitie. De 17-jarigen streden op verschillende posities om voorrang. Inzet: wie mag bij de selectie blijven. Marouan Azarkan en de - na zijn vechtpartij op Varkenoord en verbanning naar FC Dordrecht – weer in genade aangenomen Crysencio Summerville maken daarop een goede kans. Niet alleen omdat ze voor rust beiden scoorden. Ze gaven via FOC Sports ook een demonstratie van hun technische begaafdheden en af en toe trokken ze die te ver door.

Tussen hun beiden was Dylan Vente tweemaal zwaar ongelukkig met balaanname. Hij scoorde het eerste doelpunt uit een strafschop. Er bestaat trouwens grote kans dat Vente het komende seizoen zal worden verhuurd aan FC Groningen. 

Na rust liep Feyenoord verder door doelpunten van Naoufal Bannis, Cheick Touré en Achraf El Bouchataoui. Morgen (zondag) is om 11:00 uur de eerste openbare training 1806 in en volgende week zaterdag speelt Feyenoord uit tegen FC Dordrecht.