Feyenoord-trainer Slot informeerde bij collega's na schietdrama

29 September 2023, 15:40 uur
Sport
mainImage
ANP

rne Slot heeft direct na het schietdrama in Rotterdam geïnformeerd naar zijn collega's bij Feyenoord. De trainer wilde zeker weten of er geen slachtoffers of nabestaanden van collega's betrokken waren bij de schietpartijen.

"Toen ik het hoorde, maakte ik me wel een beetje zorgen, ja. Over mensen die in Rotterdam wonen", zei Slot vrijdag op de persconferentie. "De zoon van de dokter bijvoorbeeld werkt in het Erasmus, maar die was gelukkig thuis." In het Erasmus MC opende een man het vuur. Daarbij kwam een docent om het leven. Daarnaast vielen buiten het ziekenhuis nog twee doden, onder wie een meisje van 14. Slot noemde de hele situatie verschrikkelijk.

Toch moet de focus bij Feyenoord op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die zaterdagmiddag op het programma staat in de eigen Kuip. Slot vindt het belangrijk dat na de gewonnen Klassieker tegen Ajax (0-4) alle aandacht uitgaat naar de volgende tegenstander. "Dat was een prachtig resultaat. Maar je speelt bij een topclub om iedere paar dagen goed te spelen."

Feyenoord is in bloedvorm. De ploeg won al vijf keer op rij, onder meer van Ajax in de competitie en van Celtic in de Champions League. Atlético Madrid is woensdag in Spanje de tegenstander in het kampioenenbal.

 


Door: ANP