Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

25 April 2024, 23:42 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

Feyenoord kwam op 2-0 door een eigen doelpunt van Jeffrey de Lange en een raak schot van Luka Ivanusec. Oliver Edvardsen bracht de spanning terug. Ayase Ueda zorgde in de tweede helft voor de derde Rotterdamse treffer.

In de week na de veertiende bekerzege wordt trainer Arne Slot van Feyenoord nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Liverpool. "Het is geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga", zei de coach vooraf aan het duel in Deventer.

Feyenoord begon met Justin Bijlow in het doel, voor het eerst sinds 4 februari toen hij na een blessure vervangen moest worden. Ook Gernot Trauner stond in de basis. Santiago Giménez haakte in de warming-up af, waardoor Ueda in de basis begon.

De Rotterdammers begonnen in de wetenschap dat PSV de uitwedstrijd bij sc Heerenveen met 8-0 had gewonnen. Feyenoord moest winnen om een officiële titel van de Eindhovenaren nog even uit te stellen. Met een zege in Deventer kon Feyenoord zich als nummer 2 ook definitief verzekeren van een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Feyenoord kwam in de eerste helft op voorsprong na een schot van Ivanusec. Zijn schot vanuit het midden kwam terug van de lat en ging via de rug van keeper De Lange in het doel. Een raak schot laag in de linkerhoek kwam na ruim een half uur wel op naam van Ivanusec: 0-2. De Eagles kwamen vlak voor de rust toch op 1-2. Uit een voorzet van Bobby Adekanye kopte Edvardsen hard binnen.

Go Ahead werd in de tweede helft bij vlagen gevaarlijk. Bijlow moest ingrijpen op een schot van Edvardsen. Ook Ueda schoot op doel, maar niet hard genoeg. Na goed voorbereidend werk van de ingevallen Calvin Stengs zorgde de Japanner met een laag schot wel voor de 1-3.
 

 


Door: ANP