Feyenoord speelt gelijk bij FC Groningen

24 November 2019, 14:31 uur
ANP

Feyenoord heeft niet zijn derde competitiezege op rij kunnen boeken onder trainer Dick Advocaat. De Rotterdammers moesten in de uitwedstrijd tegen FC Groningen een gelijkspel toestaan: 1-1. Die uitslag betekende dat Feyenoord onder Groningen blijft in de stand. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van de noorderlingen is iets beter.

Feyenoord kwam na een half uur op voorsprong door een goal van Luis Sinisterra. Groningen kwam na een uur op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Samir Memisevic. Groningen zocht in de slotfase nadrukkelijk naar de winst, maar het teruggedrongen Feyenoord hield stand.

Advocaat kende veel blessures en moest flink wat wijzigingen doorvoeren bij de Rotterdammers. Ridgeciano Haps, Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen konden niet meedoen, waardoor achterin Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia in de basis kwamen. Jan-Arie van der Heijden was weer op de bank beland, maar Marcos Senesi stond wel opgesteld, met zijn arm in het gips vanwege een gebroken pols.

Feyenoord nam in de eerste helft het initiatief. Steven Berghuis was al snel gevaarlijk, zijn schot van afstand schoof net naast de paal. Het duurde even eer Groningen onder de druk vandaan kwam. Ajdin Hrustic bewees dat met een harde knal op de paal. Nadat Berghuis nogmaals een mislukte poging waagde op het doel van Sergio Padt, was het na ruim een half uur wel raak. Sam Larsson zet de snelle counter op, tikte de bal door naar Sinisterra, die keurig afrondde. Het was de eerste tegengoal voor FC Groningen in eigen huis na 419 minuten.

De thuisploeg was niet van zins de ongeslagen status van de afgelopen weken zomaar prijs te geven. De ploeg van trainer Danny Buijs boekte vier zeges en en gelijkspel in de laatste vijf wedstrijden. Groningen drong in de tweede helft steeds meer aan en in de zestigste minuut was er de verdiende gelijkmaker. De scheidsrechter legde de bal op de stip na een overtreding van Jens Toornstra op Mike te Wierik. Memisevic faalde niet vanaf 11 meter.

Ook na de gelijkmaker bleef de thuisploeg de defensie van Feyenoord bestoken, maar de winnende goal kwam er niet uit.