Feyenoord mist Nieuwkoop en Jahanbakhsh tegen Atlético Madrid

27 November 2023, 15:24 uur
Sport
mainImage
ANP

Bart Nieuwkoop en Alireza Jahanbakhsh missen dinsdagavond de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Atlético Madrid in de Champions League. De rechtsback heeft zaterdag een hamstringblessure opgelopen in het gewonnen uitduel met Excelsior (2-4). Jahanbakhsh keerde vorige week eerder terug van een interlandperiode met Iran door een blessure.

"Nieuwkoop krijgt nog een MRI-scan, maar die ligt er wel een paar weken uit", zei trainer Arne Slot tijdens een persconferentie in De Kuip. "En voor Jahanbakhsh komt het duel met Atlético ook te vroeg. Ze zijn er niet bij."

Lutsharel Geertruida zal de positie van Nieuwkoop rechts in de defensie overnemen. Gernot Trauner is voldoende fit om centraal in de defensie te spelen. Feyenoord verloor de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid met 3-2. Toch speelde de kampioen van Nederland misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen in Estadio Metropolitano.

Calvin Stengs en Igor Paixão waren de vleugelaanvallers van Feyenoord in de hoofdstad van Spanje. Ramiz Zerrouki moest Antoine Griezmann, een van de sterspelers van Atlético, verdedigen.

Feyenoord plaatst zich voor de achtste finales van de Champions League als het Atlético Madrid verslaat en Lazio punten laat liggen tegen Celtic. De Rotterdammers vervolgen het Europees avontuur in de tussenronde van de Europa League als ze verliezen van Atlético en Lazio van Celtic wint. Feyenoord sluit de groepsfase van de Champions League op 13 december af met een uitwedstrijd tegen Celtic.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko en Hartman; Wieffer, Zerrouki en Timber; Stengs, Giménez en Paixão.


Door: ANP