Feyenoord met veel talenten tegen Sparta

9 August 2020, 14:17 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Leidschendammer Dick Advocaat stopt bij FC Utrecht

Bryan Linssen en Mark Diemers moeten nog even wachten op hun debuut bij Feyenoord. Trainer Dick Advocaat houdt zijn aanwinsten nog even op de bank in de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, die om 14.30 uur begint. Mogelijk krijgen ze in de tweede helft speeltijd.

Talenten als Marouan Azarkan, Jordy Wehrmann, Crysencio Summerville, Lutsharel Geertruida en Wouter Burger verschijnen wel aan de aftrap. De licht geblesseerde doelman Justin Bijlow ontbreekt bij Feyenoord, net zoals de gekwetste Steven Berghuis (luchtwegen), Tyrell Malacia (heup) en Luis Sinisterra (knie).

Nicolai Jörgensen, Orkun Kökçü en Jens Toornstra starten ook op de bank in de Kuip, waar maximaal 3000 toeschouwers welkom zijn. Luciano Narsingh ontbreekt ook bij Feyenoord. Vooralsnog is onduidelijk waarom. Feyenoord maakte zaterdag bekend dat één speler besmet is met het coronavirus maar wilde uit privacyredenen niet zeggen wie.

Slechts 3000 fans zijn zondagmiddag welkom bij het vriendschappelijke duel. Zij moeten allemaal een mondkapje dragen vanaf het moment dat ze in de rij staan om het stadion binnen te gaan tot bij het verlaten van De Kuip. Ook in het stadion moeten ze 1,5 meter afstand bewaren. Alleen mensen uit hetzelfde huishouden of jongeren tot 18 jaar mogen dicht naast elkaar zitten. Juichen en zingen is niet toegestaan, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Voorafgaand aan het duel houden de meeste fans zich keurig aan de regels. Ze wandelen met mondkapjes door de toegangspoorten. Ook in het stadion houden ze hun maskertje op. Ze moeten er wat voor over hebben om hun ploeg na vijf maanden weer aan het werk te zien. Ook in Rotterdam brandt de zon en is het ruim dertig graden.

Feyenoord: Marsman; Geertruida, Botteghin, Senesi en Haps; Fer, Wehrmann en Burger, Summerville, Bozenik en Azarkan.

 


Door: ANP