Feyenoord is derde en NAC lijkt verloren

24 April 2019, 22:54 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Feyenoord heeft de derde plaats van de eredivisie veiliggesteld. De club uit Rotterdam won de uitwedstrijd bij NAC Breda (0-4), dat degradatie nauwelijks meer kan ontlopen.

NAC speelt volgend seizoen in de eerste divisie als Excelsior donderdag bij ADO Den Haag wint. De ploeg van de nieuwe trainer Ruud Brood speelt in de laatste twee speelronden tegen sc Heerenveen en PEC Zwolle.

Trainer Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie nemen volgende maand met een derde plaats afscheid bij Feyenoord, dat het seizoen begon met winst van de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord eindigde vorig jaar als vierde, maar toen maakte de winst van de KNVB-beker veel goed. De kampioen van 2017 beleeft een teleurstellend voetbaljaar door de grote achterstand op Ajax en PSV in de eredivisie en de snelle uitschakeling in de voorronde van de Europa League.

Met dank aan de derde plaats in de eredivisie mag Feyenoord volgend seizoen onder de nieuwe trainer Jaap Stam opnieuw aan de Europa League deelnemen. De leiding van de club is nog op zoek naar een opvolger van technisch directeur Martin van Geel. Bij NAC ging dit seizoen niet alleen op het veld veel mis. De club zag de algemeen en technisch directeur vertrekken. Het ontslag van hoofdtrainer Mitchell van der Gaag vorige maand hielp ook weinig. NAC misstaat niet op het hoogste niveau vanwege het mooie stadion en het trouwe publiek. De huidige selectie komt wel tekort voor de eredivisie.

Feyenoord trapte af zonder de geblesseerde Robin van Persie, Ridgeciano Haps en Cuco Martina. Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen moesten een schorsing uitzitten. Met Dylan Vente en Orkun Kökçü op het middenveld startten de bezoekers furieus. Jeremiah St. Juste, hersteld van een blessure, opende in de elfde minuut de score. Tonny Vilhena en Tyrell Malacia raakten de lat.

Feyenoord kwam vlak voor het rustsignaal op 2-0, met dank aan een blunderende Benjamin van Leer. De doelman liet een schot van Dylan Vente door zijn handen glippen. Feyenoord liep na rust verder uit door twee doelpunten van Jens Toornstra.


Door: ANP