Feyenoord is aanvaller Giménez drie maanden kwijt

24 September 2024, 15:37 uur
ANP

Feyenoord-trainer Brian Priske kan ongeveer drie maanden niet beschikken over Santiago Giménez. De Mexicaanse aanvaller liep zondag in het duel met NAC Breda een blessure op bij een botsing met verdediger Jan Van den Bergh. Giménez verliet per brancard het veld.

Uit onderzoek is gebleken dat hij een kwetsuur aan zijn bovenbeen heeft. Feyenoord meldt op de website dat voor het herstel naar verwachting drie maanden staat.

Giménez (23) was de afgelopen twee seizoenen belangrijk bij de Rotterdammers met in de Eredivisie respectievelijk 15 en 23 doelpunten, maar een verwachte transfer bleef afgelopen zomer uit. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal, door Feyenoord na strafschoppen gewonnen van PSV, was de Mexicaanse international nog de grote man bij de Rotterdammers. Maar in de Eredivisie scoorde hij pas twee keer, in de tweede wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-5). Ook in het Champions League-duel met Bayer Leverkusen (0-4) kon hij zich niet onderscheiden.

Nadat hij tegen NAC in de 28e minuut was uitgevallen, maakte zijn vervanger Ayase Ueda zes minuten later de 1-0. Feyenoord won het duel met 2-0. Giménez mist onder meer uitwedstrijden in de Champions League tegen Girona en Benfica.