18 January 2020, 21:49 uur
Sport
mainImage
ANP

Buiten de lijnen rommelt het nog steeds bij Feyenoord, maar op het veld blijft de ploeg onder leiding van trainer Dick Advocaat winnen. De Rotterdammers hervatten het seizoen met een overwinning in De Kuip op sc Heerenveen: 3-1. Feyenoord profiteerde in de eerste helft optimaal van de defensieve fouten van de Friezen, die voor de winterstop juist zo weinig weggaven.

Met Advocaat op de bank is Feyenoord nog altijd ongeslagen. De landskampioen van 2017, die onder Jaap Stam zoveel moeite had om wedstrijden te winnen, heeft zich inmiddels stevig in de subtop genesteld. Buiten de lijnen is nog altijd een machtsstrijd gaande in De Kuip, maar de sportieve resultaten zorgen in ieder geval voor wat rust.

In het duel met Heerenveen vielen alle doelpunten in het eerste half uur. Luis Sinisterra opende in de negende minuut op fraaie wijze de score. De Colombiaan nam een voorzet van Steven Berghuis in het strafschopgebied aan en trapte de bal vervolgens met een omhaal langs keeper Warner Hahn. Nicolai Jørgensen kon na een kwartier de voorsprong verdubbelen na een reeks fouten bij Heerenveen. Eerst mocht linksback Tyrell Malacia de bal ongehinderd voorgeven. Omdat Chidera Ejuke zich vervolgens verkeek op de bal die voor het doel langs zeilde, kon Jens Toornstra in het zestienmetergebied Jørgensen aanspelen. De Deen schoot tussen twee verdedigers door de 2-0 binnen.

Jørgensen, die voor de winterstop worstelde met fysieke problemen en met zijn vorm, maakte even later zijn tweede treffer van de avond. Vlak voor Hahn hoefde hij de bal uit een hoekschop van Orkun Kökcü alleen maar op zijn hoofd te laten vallen om te scoren. Ricardo van Rhijn verzuimde daarbij in te grijpen. Jørgensen verdubbelde zo direct zijn volledige productie van voor de winterstop. De Deen kon die doelpunten goed gebruiken, want hij weet dat Advocaat er graag een spits bij wil hebben.

Joey Veerman deed na een half uur wat terug na geklungel achterin bij de thuisclub. Justin Bijlow, terug als nummer 1 onder de lat bij Feyenoord na het vertrek van Kenneth Vermeer, voorkwam met knappe reddingen op schoten van Ejuke en Hicham Faik dat het nog spannend werd in De Kuip.