Feyenoord heeft Martina en St. Juste terug

19 April 2019, 14:34 uur
Sport
mainImage

Feyenoord kan zaterdag tegen AZ beschikken over Cuco Martina en Jeremiah St. Juste. De verdedigers zijn hersteld van blessures en dat betekent dat trainer Giovanni van Bronckhorst rechts achterin weer wat te kiezen heeft. Martina moest zich vorige week in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) laten vervangen vanwege een pijnlijke heup. St. Juste liep vorige maand tegen Vitesse (1-1) een hamstringblessure op.

Van Bronckhorst mist de spitsen Nicolai Jørgensen en Dylan Vente. Beiden zijn geschorst. Jørgensen kreeg rood tegen Heracles vanwege natrappen, Vente werd bij Jong Feyenoord van het veld gestuurd. Van Bronckhorst heeft Naoufal Bannis, de 17-jarige spits van Feyenoord Onder 19, bij de selectie gehaald. Robin van Persie is fit en klaar voor een terugkeer in de basis.

Jordy Clasie fungeert niet langer als tweede aanvoerder van de Rotterdammers. De middenvelder misdroeg zich vorige week toen hij werd gewisseld. ''Zijn actie was niet aanvoerder-waardig, daarom is hij geen tweede aanvoerder meer'', aldus Van Bronckhorst, die zowel Clasie als Jørgensen ook een boete gaf. ''Daarmee is het voor mij klaar.''


Door: ANP