Feyenoord-coach Slot: Bijlow had niet uit hoeven komen

16 January 2022, 08:36 uur
Sport
mainImage
ANP

Oranje-doelman Justin Bijlow mocht zich de nederlaag van Feyenoord tegen Vitesse (0-1) aanrekenen. "Ik denk dat hij niet uit had hoeven komen, want Marcus Pedersen liep nog mee. Maar dat zei hij zelf ook", aldus trainer Arne Slot over het moment dat zijn keeper in de 69e minuut na een dieptepass op Vitesse-aanvaller Loïs Openda naast de bal trapte. Openda kon de bal daarna in het lege doel schuiven.

"Het was een moment dat heel beslissend was in de wedstrijd, maar het had bij ons aan de bal ook beter gemoeten. Dan hadden we niet in die situatie hoeven te komen", wilde Slot de nederlaag niet alleen bij Bijlow neerleggen. De trainer vond dat zijn buitenspelers Alireza Jahanbakhsh en Reiss Nelson te weinig brachten. "Zij speelden ongelukkig. Je hoopt op een bevlieging. Maar het is ook te makkelijk alleen naar de buitenspelers te wijzen."

Net als middenvelder Til constateerde de trainer van Feyenoord dat zijn elftal het dit seizoen moeilijk heeft tegen teams die spelen met vijf verdedigers, zoals Vitesse ook deed. "Tegen teams die 'laag verdedigen' lukt het ons niet om tot heel veel kansen te komen. Dan zijn we toch meer afhankelijk van een individuele actie of een standaardsituatie", aldus Slot, die Til na de treffer van Openda nog wel gelijk zag maken. Dat doelpunt ging niet door wegens vermeend buitenspel van invaller Cyriel Dessers.

Slot: "Ik heb direct aan de vierde official gevraagd waarom het doelpunt werd afgekeurd. Hij zei tegen mij dat Dessers buitenspel stond en ook de bal raakte. Dat hij de bal raakte, kon ik zelf niet waarnemen. Maar zij hebben daar natuurlijk speciale camera's voor."

Feyenoord hoopt de selectie snel aan te vullen met de jonge Zweedse buitenspeler Patrik Wålemark en de Amerikaanse middenvelder Cole Bassett. Ook hebben de Rotterdammers nog interesse in Vitesse-speler Riechedly Bazoer. "Wat de exacte status rond hem is, kun je het beste aan technisch directeur Frank Arnesen vragen. Ik ben de laatste dagen vooral druk geweest met de wedstrijd tegen Vitesse", zei Slot. "Maar het is prettig als we er wat spelers bij krijgen. De tweede seizoenshelft kun je te maken krijgen met meer blessures en ook schorsingen."


Door: ANP