Feyenoord buigt 2-0 achterstand om in zege

8 January 2020, 17:32 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Justin Bijlow maakte zijn rentree. Links Baumgarten, die na een fout van Malacia 1-0 scoorde

Feyenoord heeft in de slotfase van zijn eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Marbella een opgelopen 2-0 achterstand tegen TSG 1899 Hoffenheim kunnen ombuigen in een 2-3 zege. Luciano Narsigh zorgde voor de aansluiter en de gelijkmaker, terwijl Jens Toornstra twee minuten voor het einde met een slimme lob voor het onverwachte pretje zorgde in een wedstrijd die snel vergeten moet worden, want het stelde aan beide kanten weinig voor.

Leuk voor Feyenoord was wel dat de drie Rotterdamse doelpunten werden gescoord toen trainer Dick Advocaat in het laatste half uur van zijn vaste opstelling was afgeweken en een blik jeugd opende. Nieuwe gezichten op de rechts- en linksbackplaats tussen de ook weer even in genade aangenomen Van der Heijden en op het middenveld de nog altijd niet uitgeleende Wouter Burger. Maar de show stal de ingevallen Narsingh met zijn twee treffers.

Voor rust misten Toornstra en Berghuis opgelegde kansen en was de defensie van Feyenoord een gatenkaas. Zelfs Senesi deelde in die malaise, terwijl de knoeiende Malacia schuldig was aan de 1-0 voor de Duitsers. Hij verspeelde in het eigen strafschopgebied de bal en daarop hadden zijn medespelers niet op gerekend. Toen het na rust zelfs 2-0 werd gaf niemand nog enige kans tegen de nummer zeven van de Bundesliga, maar de komst van een groot gezelschap wissels stimuleerde.

Bij Feyenoord maakte ook doelman Justin Bijlow zijn rentree.

Basisopstelling Feyenoord: Bijlow, Geetruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökçü, Tapia; Berghuis, Jorgensen, Sinistera.

Een half uur voor het einde bracht Dick Advocaat brengt zeven verse krachten binnen de ploeg: Denzel Hall, Ramon Hendriks, Jan-Arie van der Heijden, George Johnston, Wouter Burger, Luciano Narsingh en Sam Larsson,