Feyenoord bereikt miljoenenakkoord met Manchester over Malacia

5 July 2022, 15:30 uur
Sport
mainImage
ANP

Tyrell Malacia heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vier jaar bij Manchester United. De 22-jarige linksback is de eerste grote aankoop van de nieuwe trainer Erik ten Hag bij de Engelse topclub. Manchester United betaalt naar verluidt ruim 15 miljoen euro aan Feyenoord om Malacia over te nemen.

De vleugelverdediger komt uit de Rotterdamse jeugdopleiding en speelde bijna honderd wedstrijden in de Eredivisie. Malacia maakte vier doelpunten in de competitie. De Rotterdammer debuteerde vorig jaar in het Nederlands elftal en speelde inmiddels vijf interlands. Malacia bereikte afgelopen seizoen met Feyenoord de finale van de Conference League, waarin AS Roma met 1-0 te sterk was.

Hij leek in eerste instantie naar de Franse club Olympique Lyon van trainer Peter Bosz te gaan, tot Manchester United zich meldde. Malacia nam zaterdag in een bericht op Twitter al afscheid van Feyenoord en de supporters.

ManUnited, de nummer 6 van afgelopen seizoen in de Premier League, werkt aan een flinke metamorfose van de selectie. Onder anderen Frenkie de Jong, Christian Eriksen en de Ajacieden Lisandro Martínez en Anthony worden nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Old Trafford. Superster Cristiano Ronaldo zou juist willen vertrekken, omdat ManUnited komend seizoen geen Champions League speelt.

Feyenoord raakt mogelijk ook Luis Sinisterra kwijt. Volgens De Telegraaf heeft Leeds United een bedrag tussen de 20 en 30 miljoen euro over voor de Colombiaanse vleugelspits.