Feyenoord bereikt 3e ronde KNVB-beker

19 December 2019, 22:53 uur
Orange Pictures
Berghuis bejubelt zijn eerste doelpunt. Rechts: de winnende treffer van Senesi

Na Ajax en PSV heeft ook Feyenoord met veel moeite de derde ronde bereikt van het toernooi om de KNVB-beker. De ploeg van trainer Dick Advocaat won met 2-1 van SC Cambuur in Leeuwarden. De winnende goal van Marcos Senesi viel diep in de tweede helft.

Cambuur, de koploper in de eerste divisie, was bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg. Feyenoord dankte veel aan het sterke optreden van doelman Kenneth Vermeer. De jarige Steven Berghuis bracht na 67 minuten Feyenoord aan de leiding. Robin Maulun maakte kort daarna gelijk uit een strafschop. Tegen de verhouding in bezorgde Senesi in de 87e minuut Feyenoord de zege. Zijn schot werd op de doellijn nog door Doke Schmidt geraakt, maar niet gekeerd.

Feyenoord was met een goed gevoel naar Friesland afgereisd. Afgelopen zondag won de Rotterdamse ploeg in De Kuip de topper tegen PSV met 3-1. Toch was trainer Dick Advocaat op zijn hoede. Hij spaarde geen speler en trad in de sterkst mogelijk opstelling aan op het kunstgras van het Cambuur Stadion.

Maar vanaf het beginsignaal was Feyenoord duidelijk de mindere van Cambuur. De ploeg van Henk de Jong zocht voortdurend de aanval en gaf doelman Vermeer veel te doen. Een kopbal van aanvoerder Erik Schouten ketste tegen de paal. Feyenoord zette daar zeer weinig tegenover. De beste kans was nog voor spits Nicolai Jørgensen, maar die wist Cambuur-keeper Sonny Stevens niet te passeren.

Berghuis bewees weer eens zijn waarde met een fraaie goal na 67 minuten. Hij krulde de bal met zijn linkervoet in de linkerbovenhoek. Dat doelpunt was juist voor de thuisploeg aanleiding een tandje bij te zetten en de gelijkmaker volgde al snel toen Renato Tapia in de zestienmeter Delano Ladan onderuit haalde. Maulun benutte de toegekende strafschop: 1-1. De beslissing viel vlak voor het einde, toen Luis Sinisterra doorbrak over links en voorgaf. Berghuis stapte over en Senesi haalde uit. De op de doellijn grabbelende Schmidt kon de goal niet meer voorkomen.