Fans Feyenoord houden rekening met Roma-uit op neutraal terrein

18 March 2023, 12:44 uur
Sport
mainImage
ANP

Supportersvereniging FSV De Feijenoorder houdt al voorzichtig rekening met het scenario dat Feyenoord het uitduel met AS Roma in de kwartfinales van de Europa League op neutraal terrein moet spelen. Burgemeester Roberto Gualtieri van Rome heeft aangegeven dat hij de fans van de Rotterdammers wil weren.

"We hebben verbaasd op het nieuws gereageerd", zei Kees Lau, de voorzitter van de supportersvereniging. "Zeker als je het bekijkt in het licht van wat de UEFA van de week heeft verklaard; dat duels niet meer in een bepaalde stad gespeeld mogen worden als er geen uitfans welkom zijn."

Lau is dan ook niet bang dat het duel uiteindelijk in Rome gespeeld gaat worden, zonder dat daarbij Rotterdamse supporters aanwezig zijn. "Als er niet in Rome gespeeld kan worden, dan moet er naar een ander land worden uitgeweken. Dan moet de wedstrijd bijvoorbeeld in Duitsland of Zwitserland gespeeld worden. Ik heb geen flauw idee, maar dat is mogelijk."

Mocht het daadwerkelijk zover komen dat de burgemeester de daad bij het woord voegt, dan moet het volgens Lau "op de burelen van de UEFA uitgevochten worden". "Feyenoord zelf kan er niks aan doen. Maar wij zetten onze plannen voor de reis naar Rome voorlopig door. De UEFA gaat dit toch niet accepteren."

Lau was tevreden met AS Roma, vorig jaar in de finale van de Conference League met 1-0 te sterk voor Feyenoord, als tegenstander bij de laatste acht. "Ik was er niet zo verdrietig over. Vorig jaar speelden we echt een belabberde wedstrijd. En nu komen we aardig op stoom. Ik denk dat er ook een hoop voordelen aan zitten dat we AS Roma nu geloot hebben."

De wedstrijd AS Roma - Feyenoord staat voor 20 april op het programma. Een week eerder treffen de clubs elkaar in Rotterdam.


Door: ANP