Excelsior verliest op eigen veld van Heerenveen

6 November 2022, 09:59 uur
ANP

Sc Heerenveen heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen bijgeschreven. De ploeg van Kees van Wonderen boekte in Kralingen een moeizame 1-0-zege op Excelsior. Milan van Ewijk maakte op fraaie wijze de enige treffer van het duel.

Hoewel Excelsior en Heerenveen wat wilden laten zien na nederlagen vorige week tegen respectievelijk Go Ahead Eagles en FC Utrecht, was hier in de eerste helft weinig van te merken. Beide ploegen hadden moeite het spel te versnellen, grossierden in fouten en wisten keepers Stijn van Gassel en Andries Noppert nooit te testen.

Na rust had Heerenveen echter weinig tijd nodig om Van Gassel aan het werk te zetten. De doelman hield Tibor Halilovic en Van Ewijk nog van scoren af, maar was kansloos bij de tweede kans van Van Ewijk. De 22-jarige back controleerde een breedtepass van Pawel Bochniewicz, sneed naar binnen vanaf de vleugel en haalde tussen drie man hard uit, 0-1.

Heerenveen zag vervolgens een doelpunt van Bochniewicz afgekeurd worden, waarna ook een streep ging door een treffer van Excelsior-invaller Couhaib Driouech. Marouan Azarkan was namens de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net naast het doel van Noppert.

Met de zege klimt Heerenveen naar de zevende plaats op de ranglijst, Excelsior blijft twaalfde.