Excelsior-trainer Dijkhuizen genoot van mindset en Goudmijn

13 April 2024, 01:03 uur
Sport
mainImage
ANP
Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen had genoten van de mindset van zijn ploeg in het belangrijke duel met FC Volendam in de strijd tegen degradatie. De Rotterdamse ploeg boekte de eerste zege in bijna drie maanden en wel met duidelijke cijfers: 4-0.

"De mindset was fantastisch en we hadden veel kwaliteit op het veld. De jongens die er een tijdje niet bij waren, maakten het verschil. Vanaf de eerste minuut was het wachten op de 1-0 en die viel gelukkig voor rust. Direct daarna viel zelfs de 2-0. Dat was lekker. We waren zo vastberaden, je zag al heel snel dat het vandaag niet mis kon gaan", aldus Dijkhuizen voor de camera van ESPN.

Kenzo Goudmijn kwam niet tot scoren, maar vervulde wel een hoofdrol. "Ja, die was wel on fire", zei Dijkhuizen. "Het werd eerlijk gezegd ook wel een beetje tijd voor hem, want hij kan heel goed voetballen. Het is goed dat hij het nu liet zien."

Na afloop was Goudmijn ook betrokken bij de opstootjes tussen beide ploegen. Daarbij kreeg Troy Parrott van de Rotterdammers rood. "Ik ben even bij Danny Makkelie geweest in de scheidsrechterskamer. Ik heb hem heel hoog zitten, maar die rode kaart vond ik iets aan de zware kant", aldus de trainer. "Hij moet het niet doen, maar ik zag vorige week in de Klassieker heftigere dingen die minder zwaar bestraft werden."
 

 


Door: ANP