Excelsior moet vrezen voor nacompetitie; rood voor Siebe Horemans

6 May 2024, 22:37 uur
ANP
Excelsior-verdediger Siebe Horemans, hier in actie tegen Ajax, kreeg tegen NEC rood.

Tjaronn Chery heeft NEC in de race om de vijfde positie van de Eredivisie gehouden. De 35-jarige middenvelder had met twee doelpunten een groot aandeel in de uitzege (0-3) van zijn club die de bekerfinale van Feyenoord verloor (1-0).

Chery trof in de 60e minuut doel met een afstandsschot en tekende vier minuten later voor een tweede treffer. Hij kwam in de winterstop op huurbasis van Maccabi Haifa naar NEC en scoorde in zijn eerste en tweede competitiewedstrijd voor de ploeg uit Nijmegen. Chery kwam de afgelopen negen duels in de Eredivisie niet tot scoren. Invaller Rober González maakte in de slotfase het derde doelpunt.

NEC staat zesde, met 2 punten minder dan Ajax dat met een vijfde eindklassering de play-offs voor Europees voetbal wil ontlopen. Excelsior blijft de nummer 16 van de ranglijst en moet nog minimaal een positie klimmen om de play-offs tegen degradatie te ontlopen. De achterstand op RKC bedraagt 2 punten.

Excelsior en NEC werden voor rust eenmaal gevaarlijk. Doelman Stijn van Gassel pakte een kopbal van Bram Nuytinck. Troy Parrott schoot net naast het doel van keeper Robin Roefs, die de zieke Jasper Cillessen verving.

Vlak voor de openingstreffer van Chery keerde doelman Van Gassel een vrije trap van Calvin Verdonk. Excelsior beëindigde het duel met tien spelers. Siebe Horemans kreeg een rode kaart voor een harde tackle op Dirk Proper.