Excelsior laat FC Volendam kansloos (4-0) in degradatiestrijd

13 April 2024, 01:00 uur
Sport
mainImage
ANP

Excelsior heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door FC Volendam met duidelijke cijfers te verslaan. Het werd 4-0 in Kralingen. Voor de Rotterdammers, die RKC passeren en voorlopig vijftiende staan, was het pas de eerste zege sinds 19 januari.

De 1-0 en 2-0 vielen vlak voor rust nadat Excelsior al een aantal goede mogelijkheden onbenut had gelaten. Lance Duijvestijn opende de score met een schuiver van buiten het zestienmetergebied en kort daarna tikte Lazaros Lamprou de bal binnen nadat een corner was doorgekopt door Troy Parrott.

Tien minuten na rust maakte de Ier Parrott er 3-0 van. Lamprou maakte halverwege de tweede helft zijn tweede doelpunt van de avond na een afgemeten voorzet vanaf de rechterflank van Mimeirhel Benita.

Opstootjes

Kort na het laatste fluitsignaal zochten beide ploegen de confrontatie. Er werd veel geduwd en de technische staf en de arbitrage moesten er aan te pas komen om de boel te sussen.

Arbiter Danny Makkelie werd kort na de schermutselingen naar zijn beeldscherm geroepen en bekeek de beelden van de opstootjes. Hij besloot Parrott rood te geven en gaf Volendammer Safouane Karim zijn tweede gele kaart van de avond.

Excelsior lang zonder zege

Excelsior was bijna drie maanden geleden thuis te sterk voor sc Heerenveen. De elf duels daaropvolgend werden niet gewonnen. Excelsior heeft nu 25 punten, één meer dan RKC en zes meer dan Volendam.
 

 


Door: ANP