Excelsior de nacompetitie in na verlies bij Feyenoord

19 May 2024, 16:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Arne Slot heeft in zijn laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord een overwinning behaald. Het thuisduel met Excelsior eindigde in 4-0, waardoor de stadgenoot de nacompetitie in moet.

Gernot Trauner, Ondrej Lingr, Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida (penalty) scoorden voor Feyenoord, dat met een puntentotaal van 84 tweede werd in de Eredivisie. Excelsior had bij een goed resultaat de zestiende plek nog kunnen verlaten, maar slaagde daar niet in. Woensdag speelt de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen tegen ADO Den Haag.

Na een knal van Igor Paixão op de lat in de eerste helft nam de thuisploeg kort na de onderbreking de leiding. Trauner kopte raak uit een voorzet van Calvin Stengs. Nadat doelman Justin Bijlow met een redding de 1-1 had voorkomen, maakte de ingevallen Lingr de 2-0. Op aangeven van Marcos López schoot Hancko met links de derde Feyenoord-treffer op het scorebord. Geertruida bepaalde vanaf de stip de eindstand.

Voor de 4-0 haalde de naar Liverpool vertrekkende Slot doelman Justin Bijlow nog naar de kant. Hij werd vervangen door Timon Wellenreuther, die ook waarschijnlijk verhuist naar een andere club.
 

 


Door: ANP