Ridderkerks Dagblad | Directie Feyenoord gebeten hond bij spelers
mainImage

Directie Feyenoord gebeten hond bij spelers

Mark Koevermans
22 februari 2021, 00:25 uur
Sport

Mark Koevermans, de directeur van Feyenoord, heeft zich de ergernis op de hals gehaald van de spelers van Feyenoord door hun eerdere salarisoffer eenzijdig te verlengen. Er schijnt vooraf geen enkel overleg te zijn geweest met de spelersraad met daarin Berghuis en Toornstra.

De spelers willen nu via de VVCS weten of het besluit en de wijze van communiceren van Koevermans en zijn staf in overleg is geweest met de Raad van Commissarissen van de bvo Feyenoord of dat de directie zelfstandig tot het dictaat van de verlenging heeft besloten.

Onbevestigd is het actuele verhaal dat de spelers van Feyenoord niet onbereid zijn om zich te schikken in de landelijke malaise en wellicht bereid zijn een tweede offer te doen, maar in geen geval op de dwangwijze van de directie. Daarom willen ze weten of de Raad van Commissarissen hierin betrokken is.

Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, keurt de actie van Koevermans ook af. ‘'Als je financiële problemen hebt, ga dan in gesprek met je spelers, maar leg het niet als een eenzijdig dictaat op. Dit is een totaal verkeerde handelswijze.’’ Volgens Everard is Feyenoord

‘’Als de spelers dit niet accepteren, ligt er een juridisch conflict. Dan gaat de zaak naar de arbitragecommissie."