Dick Advocaat wil een Rus, maar ook Sjaak Troost

10 January 2020, 01:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

Dick Advocaat hoopt voor de tweede helft van het nieuwe seizoen op twee nieuwe spelers en het aanblijven van Sjaak Troost als lid van de Raad van Commissaris van Feyenoord.

Welke spelers de Kleine Generaal wil zegt hij niet, maar in kleine kring is bekend dat hij in elk geval erg gecharmeerd is van de 28-jarige Rus Aleksandr Kokorin van het eerder door hem (en Cor Pot) getrainde Zenit Sint-Petersburg die als spits 48 keer in het nationale elftal speelde. Kokorin is in zijn land een cowboy met een woest verleden, maar in de ogen van Advocaat en Pot een topper.

Ook de vorig jaar in het Argentijnse elftal debuterende 26-jarige Adolfo Julian Gaich is een genoemde kandidaat. Hij komt uit voor San Lorenzo en heeft een 5-sterrenadvies meegekregen van de oud Feyenoorder Graff, die ook een duwende rol speelde bij de komst van Marco Senesi. De laatste kostte 6 miljoen euro.

Volgens Italiaanse kranten heeft Torino nu al belangstelling voor de nieuwe Feyenoorder Senesi, die een Italiaanse paspoort heeft en daardoor komende zomer op een eenvoudige wijze kan worden getransfereerd. La Stampa Sera meldt dat Torino 15 miljoen voor Senesi aan Feyenoord wil betalen. Feyenoord zelf doet er geen mededelingen over.

Ook niet over de positie van Dick Advocaat met het oog op het seizoen 2020-21. In supporterskringen zou men nu al graag zien dat Feyenoord Advocaat een nieuw aanbod zou doen. De Hagenees haalt daar in Marbella zelf de schouders over op en spreekt in termen van ‘niet aan de orde’. In september 2020 wordt hij 73 jaar.

Wel hoopt hij het seizoen zo goed mogelijk af te ronden met de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen en wil hij in de Raad van Commissaris blijven samenwerken met Sjaak Troost, die hem voor de klus benaderde. Intern schijnt daar juridisch strijd over te zijn. Niet bekend is waarom de Vrienden Troost niet spontaan terug willen als hun kandidaat, terwijl hij met het aantrekken van Advocaat (De Wolf en Pot) en Senesi de zaak wel in beweging heeft gekregen. Statutair moet in de RvC van Feyenoord één man met voetbal-knowhow zitting hebben.  

Het salaris dat Feyenoord moet vrijmaken om twee basisspelers te kunnen huren, zal via de verkoop dan wel verhuur van spelers als Ayoub, Burger, Tapia tot stand moeten komen. Met Liam Kelly (naar Oxford) is het al gelukt.