Dick Advocaat spreekt van 'een ontgoocheling'

27 January 2021, 23:56 uur
Sport
mainImage

Dick Advocaat vond de nederlaag die Feyenoord bij sc Heerenveen leed (3-0) pijnlijk. "Dit is wel een ontgoocheling, ja. Zeker als je de andere uitslagen hoort. Daar moet je dan van profiteren", zei de trainer, daarmee doelend op VVV - Vitesse (4-1) en AZ - FC Utrecht (0-1). Het was voor Feyenoord de derde nederlaag op rij in de competitie.

"We hadden er moeite mee dat Heerenveen met een valse linksbuiten speelde. Dat wisten we wel, maar dan moet het wel uitgevoerd worden. Daarin moet iedereen meedoen, maar dat gebeurde niet altijd. We konden het niet oplossen in het veld", vervolgde Advocaat tegen ESPN. "Ik ben daar verantwoordelijk voor. Dat zit me ook wel een beetje dwars, dat tactische. Maar de bezetenheid om te winnen zag ik bij Heerenveen meer dan bij ons. Het willen winnen. Dat wil ik dan wel eens horen van mijn spelers. We zijn er allemaal bij betrokken."

Het was niet voor het eerst dat Feyenoord niet direct het antwoord had op de tactiek van de tegenstander. Advocaat: "Wij hebben problemen, vanuit het spel en in het veld zelf, om een oplossing te vinden. Als een tegenstander iets anders staat. Dat kun je voetbalintelligentie noemen, ja. Het is tot nu toe altijd goed gegaan maar de laatste drie wedstrijden niet. Er is niets aan de hand. We moeten gewoon bij elkaar gaan zitten en kijken hoe we dat op gaan lossen. Dat is ook de enige manier, want wat moet je anders doen?"

De spelers van Feyenoord hebben donderdag een vrije dag. Vrijdag volgt de voorbereiding op de topper van zondag tegen PSV. "Het heeft niet altijd zin om te gaan schreeuwen. Ik moet gewoon uitleggen hoe ik het zie en zij moeten zeggen hoe zij het zien. Laat hen ook maar praten, toch?"