Ridderkerks Dagblad | Dick Advocaat hekelt het balverlies

Dick Advocaat hekelt het balverlies

mainImage

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord hield aan de thuiswedstrijd tegen Young Boys voor de Europa League (1-1) gemengde gevoelens over. "De spelers hebben hard gewerkt en van alles geprobeerd om te winnen", liet hij weten. Advocaat sprak over een moeizame wedstrijd, waarin aan Feyenoord-kant de controle ontbrak. 

"Er zaten ook een paar mooie aanvallen tussen. Maar we leden onnodig veel balverlies, vooral op het middenveld. Daardoor kon Young Boys in het eigen spel komen en met een dieptepass kansen creëren. Wij hebben ook onze mogelijkheden gehad, maar als ik eerlijk ben zat er voor ons niet meer in dan 1-1. Daardoor besloot ik in de slotfase ook geen risico te nemen met een extra aanvaller. Ik had niet het gevoel dat zo'n wissel ons aan de overwinning zou kunnen helpen."

Advocaat benadrukte dat Young Boys over een sterke ploeg beschikt. "Ze staan niet voor niets bovenaan in Zwitserland en ook in onze poule in de Europa League. Daar moet je niet minderwaardig over doen. Ik ben pas een dag of zes bezig bij Feyenoord. Het kan en moet beter, vooral die slordigheid in balbezit moet er heel snel uit bij ons."

Berghuis

Over de vraag aan Stephan Berghuis of hij zich nu beter voelde dan tien dagen geleden, moest hij nadenken. Men zag hem peinzen. Hij koos wijs het midden en zei dat dit gelijkspel hem niet gelukkig had gemaakt. Heb je er nog vertrouwen in, vroeg de verslaggever van Fox Sports. Hij zei je. Maar voegde er een andere vraag aan toe: ''En jij?''

Het bevestigde zijn twijfels.

 


Foto: Orange Pictures