De schlemiel van Rome blinkt uit voor Feyenoord tegen AZ

12 November 2023, 20:05 uur
Sport
mainImage
ANP

Het had er alles van weg dat Quinten Timber zich in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AZ wilde revancheren voor zijn fout in het verloren uitduel met Lazio (1-0) van dinsdag in de Champions League. "Maar dat was zeker niet zo", zei de middenvelder. "Voetbal is een spel van fouten en in Rome deed ik iets niet goed. Dat was balen, maar ik moet verder."

Timber was de grote uitblinker van Feyenoord in het gewonnen thuisduel met AZ (1-0). Hij maakte niet alleen het enige doelpunt. De broer van verdediger Jurriën van Arsenal ging ook voorop in de strijd. Hij schoot nog op de lat en doelman Mathew Ryan stond tot twee keer toe een tweede treffer van de middenvelder in de weg. "Ik had vaker kunnen scoren", besefte Timber.

Dinsdag nog de schlemiel in Stadio Olimpico en zondag de held in De Kuip. Het was mooi om te zien hoe de moeder van Timber meeleefde in het stadion van de kampioen uit Rotterdam. "Zij staat het dichtst bij mij", lachte de man van het winnende doelpunt. "Zij weet wat ik voel. Maar ik heb al veel reacties gekregen. Ik kan ze nog niet beantwoorden omdat ik interviews moet geven."

De 22-jarige Timber nam dinsdag alle verantwoordelijkheid voor zijn balverlies waarmee hij de enige treffer van Lazio inleidde. Toch had niet alleen hij schuld aan het doelpunt van Ciro Immobile. Lutsharel Geertruida verzuimde een aanvaller van Lazio buitenspel te zetten en Dávid Hancko had ook beter kunnen reageren. "Toch voelde het als mijn fout", zei Timber ook na het duel met AZ.

"Vorig seizoen ben ik drie maanden geblesseerd geweest", zei de middenvelder. "Ik ben toen nog meer aan mijn lichaam gaan werken. Ik ben toen ook mentaal sterker geworden. Dat komt er een keer uit. Misschien nu wel. Ik werk en train hard en let goed op mijn voeding. Ik kom steeds meer in een goede flow. Dit wil ik graag volhouden."

Bondscoach Ronald Koeman heeft Timber niet uitgenodigd voor de komende interlands van het Nederlands elftal tegen Ierland en Gibraltar. "Ik ben daar nu ook niet mee bezig", zei de middenvelder van Feyenoord. "Maar als ik me zo blijf ontwikkelen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat het wel goed komt met mij."

 


Door: ANP