Saturnus'72: winst in beker, verlies in competitie

12 January 2020, 19:09 uur
Sport
mainImage

Tijdens een doordeweekse wedstrijd zijn de dames van Saturnus’72 eenvoudig doorgedrongen tot de volgende ronde van de Jan Alma Cup. De ploeg had geen kind aan Schipluiden 2.

In de reguliere competitie spelen de Ridderkerkers tegen het eerste van Schipluiden. Nu kwam het tweede uit het gelijknamige plaatsje naar Ridderkerk. Dit team komt uit in de derde klasse, een niveau lager dan Saturnus’72. Tijdens een eenzijdige wedstrijd won de ploeg van Dylan Muller met 24-12. Muller was dan ook tevreden met het resultaat en hoopt dat dit positieve resultaat ook effect heeft op de competitie. Begin februari is de volgende ronde.

Dit weekend werd in Leidschendam in competitieverband verloren van het sterke Stompwijk (25-20). Volgende week zondag komt Vires et Celeritas (13.50 uur) op bezoek. Een tegenstander uit de onderste regionen. Voor Saturnus een mooi moment om aan het thuispubliek te laten zien wat de ploeg aan kwaliteit in huis heeft. Zondag speelt ook het tweede van Drechtsteden in Ridderkerk. Bij hen komt Nieuwe Gein 2 op bezoek (15.10 uur).