Cor van der Gijp mocht eindelijk bezoek ontvangen

7 May 2020, 19:49 uur
Sport
mainImage
Cor van der Gijp bij het prikbord met z'n kaarten

door Jan D. Swart

De legendarische Feyenoord-middenvoor Cor van der Gijp, die in augustus 89 jaar hoopt te worden, mocht vandaag voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn beide zonen (Dennis en Michel) ontvangen in het verzorgingshuis Het Spectrum Vreedonk in Dordrecht. Wel nog achter glas, maar vanaf 1 juni komt ook daar eindelijk verandering in.

De coronacrisis overviel de familie Van der Gijp volkomen. Zelfs Michel van der Gijp verbleef op dat moment in Spanje en moest de lockdown volledig uitzitten.Maar het was vooral voor de topscorer uit de betaald voetbalperiode bij Feyenoord (171 doelpunten in 223 wedstrijden) een nachtmerrie. Hij was immers nog maar kort gast in Het Spectrum na het overlijden van zijn vrouw.

Alleen thuis blijven ging niet meer. Maar toen daarna ook de familie niet meer langs mocht komen was de verwarring compleet voor het icoon. ‘’Hij snapte wel wat er aan de hand was in de wereld’’, vertelde Dennis van der Gijp, ‘’maar dat moesten we wel elke dag herhalen. Hij was erg verdrietig onder, en dat is ie nog wel, terwijl hij in de eerste dagen in het verzorgingshuis nog de grote sfeermaker was.’’

De actie om de grote gangmaker van het oude Feyenoord een gezellige kaart te sturen is overigens gelukt. Het merendeel van de post is zelfs opgehangen aan het Van der Gijp-prikbord. En wie het nog niet deed, krijgt een nieuwe kans. Het adres is:

Het Spectrum Vreedonk
Cor van der Gijp, kamer 223
Vreedonklaan 2
3317 HS Dordrecht.

Geen beterschapskaart, want Cor is niet ziek. Graag een kaart waar de humor en ondeugd vanaf spat. Want zo kent Feyenoord hem.