Coach Slot: Feyenoord heeft Excelsior te lang in duel gehouden

25 November 2023, 19:50 uur
Sport , Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot zag Feyenoord veel goed doen in het gewonnen uitduel met Excelsior (2-4). "Ik heb mooie aanvallen gezien en we kregen heel veel kansen", zei hij. "Maar dit had natuurlijk nooit zo lang een wedstrijd mogen blijven. We hadden veel vaker moeten scoren."

"We stonden in de eerste 10 minuten al viermaal alleen voor hun keeper", zei Slot. "En we misten twee keer voor open doel", doelde hij op mislukte schoten van Santiago Giménez en Quinten Timber. Maar uiteindelijk scoorde Giménez driemaal en trof Timber een keer doel. "Ik heb Giménez nog even gebeld vanochtend", zei Slot. "Ik wilde van hem weten of hij echt fit was na zijn reis uit Mexico. Maar hij was er klaar voor. Dat hebben we gezien."

Slot was tevreden over de invalbeurt van Yankuba Minteh, die de 1-2 van Giménez voorbereidde. "Met zo'n snelle aanvaller hebben we geen dertig passes nodig voor een doelpunt. Hij had een enorme impact op deze wedstrijd."

Zo begon Feyenoord met een goed gevoel aan een week met wedstrijden tegen Atlético Madrid en PSV. Voor Bart Nieuwkoop komt het duel met de Spanjaarden waarschijnlijk te vroeg. "Hij voelde zijn hamstring een beetje", zei Slot over zijn rechtsback. "Dit gaat geen maanden duren maar de wedstrijd tegen Atlético komt denk ik wel te vroeg."

 


Door: ANP