Clubvoetbaldagen bij Rijsoord

29 July 2019, 12:51 uur
Sport
mainImage

Het zit er weer op: 49 kinderen (helaas zonder de zieke Sven) hebben maandag 22 juli t/m woensdag 24 juli 2019 meegedaan aan alweer de vijfde editie van de clubvoetbaldagen, die dit jaar in het teken stonden van Brazilië en andermaal georganiseerd werd door de V.V. Rijsoord.

Bijzonder om te zien dat we elk jaar weer jongens zien terugkomen en niet alleen van Rijsoord, maar ook van Zinkwegse boys, Heerjansdam, Smitshoek, DWO, VVAC, VVGZ, Peursum, DCV, Botlek, Slikkerveer, Drechtstreek en niet te vergeten Maxx, die vorig jaar is geëmigreerd naar Dubai. Leuk om te melden is dat de jongste geboren was in 2013 (Bart) en de oudste in 2006 (Quintijn). De jongens waren ingedeeld in teams genaamd Ronaldinho, Marcelo, Kaka, Neymar en Coutinho en op de eerste warme dag gingen ze ’s ochtends van start met zes oefeningen zoals de speedladder, afronden, partijvorm, techniek en afronden. Na de lunch stond de penalty bokaal op het programma waarna de dag werd afgesloten met zes nieuwe oefeningen, waaronder één tegen één, 7-ballenspel en skills. Met alle 49 kinderen begonnen wij onder leiding van Arie de dinsdag aan het iets gewijzigde programma. Het toernooi was vanwege de hitte van de middag naar de ochtend verplaatst. Na de lunch werd er om mooie prijzen gespeeld in de kantine tijdens het spel Koning Toto. In de middag werd er geïmproviseerd en waren oefeningen uitgezet met weinig intensiteit (o.a. latje tik en een soort van kegelvoetbal).

Watergevecht
De laatste dag was het nog heter en helaas moest Rowin afhaken vanwege de warmte maar de overige 48 kinderen hebben ’s ochtends nogmaals een toernooi om het echie gespeeld met andere teamindelingen en andere teamnamen. Om 12.30 uur gingen wij behoorlijk verhit naar de kroketten om hierna aan de voetbingo te beginnen. We sloten de middag af met een watergevecht, want de jongens mochten hun waterpistolen meenemen. Om 15.30 werden de certificaten, vaantjes en zakjes chips uitgedeeld waarna we konden terugkijken op drie geslaagde maar zeer warme Braziliaanse dagen.