Borussia Dortmund te sterk voor Feyenoord

11 January 2020, 14:39 uur
Orange Pictures
Kökçü (r)

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een nederlaag tegen Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Dick Advocaat ging met 4-2 onderuit tegen de nummer 4 van de Bundesliga. Feyenoord had eerder in de week wel gewonnen van een andere Duitse club, Hoffenheim. De Rotterdammers bogen toen in de slotfase een achterstand van 2-0 om in een zege: 3-2.

Tegen Dortmund keek Feyenoord al na 45 seconden tegen een achterstand aan. Rechtsback Lutsharel Geertruida verkeek zich op een diepe bal, waarna Raphaël Guerreiro doelman Kenneth Vermeer kon passeren. Feyenoord kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte via Nicolai Jørgensen. De Deen, die zo snakt naar een doelpunt, kon de bal in het doel tikken nadat keeper Roman Bürki een voorzet van Luis Sinisterra door zijn handen had laten glippen.

Feyenoord kreeg daarna kansen op meer, maar kwam kort voor rust opnieuw op achterstand. Verdediger Marcos Senesi gaf Giovanni Reyna te veel ruimte, waardoor hij de 2-1 langs Vermeer kon schieten. Na rust liep Dortmund via goals van opnieuw Guerreiro en Chris Fürich weg bij Feyenoord, dat in de laatste seconden van de blessuretijd nog iets terugdeed via de ingevallen Luciano Narsingh. Hij had tegen Hoffenheim als invaller ook al twee keer gescoord. De mannen van Advocaat hervatten de eredivisie volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Onder leiding van de 72-jarige Hagenaar is Feyenoord opgeklommen van de twaalfde naar de vijfde plaats.

Vorig seizoen oefende Feyenoord op het winterse trainingskamp in het zuiden van Spanje ook tegen Dortmund, toen werd het 2-1 voor de Duitsers.

Dick Advocaat koos in de basisopstelling voor dezelfde elf als in de laatste competitiewedstrijd (FC Utrecht-uit, 1-2 winst). Dat betekende dat Leroy Fer terugkeerde in de basis. Renato Tapia nam bij aanvang plaats op de bank en Kenneth Vermeer stond weer onder de lat.