Ridderkerks Dagblad | Bolnes (zo) deelt punten tegen Madestein

Bolnes (zo) deelt punten tegen Madestein

mainImage

Bolnes speelde zondag op het eigen sportpark verdienstelijk met gelijk gespeeld tegen SV Madestein uit Den Haag. Het werd 2-2. 

Vanaf het moment dat de scheidsrechter het startsignaal gaf was het Madestein dat de druk direct opvoerde. Toch probeerden de spelers van Bolnes hun tegenstander in de eerste helft vast te zetten op eigen veld. Trainer Steve Ebecilio had een verrassende tactiek toegepast. Hij hanteerde het 1-5-2-3 systeem, enerzijds om de achterhoede te versterken, anderzijds om in de omschakeling razendsnel met vijf aanvallend ingestelde spelers de tegenstander te overrompelen of vast te zetten. Dit resulteerde na ongeveer twintig minuten in de 1-0 voor Bolnes. De aanvallers van de thuisploeg zetten de centrale verdediger van Madestein onder druk en in de kluts schoot middenvelder Sami Moussaoui de bal fraai langs de keeper van Madestein.

Dit maakte de weg vrij voor nog meer kansen, helaas niet resulterend in doelpunten voor Bolnes. En als je de kansen niet afmaakt dan weet je dat de bal er aan de andere kant kan invliegen, wat prompt dus ook gebeurde. Vanuit een hoekschop wisten de bezoekers koppend de gelijkmaker te maken. 1-1 was ook de ruststand.

Na ruim een uur spelen scoorde Madestein de 1-2 na zwak uitverdedigen van Bolnes. Marlon Hubregtse werd op dat moment behandeld aan een bebloede neus, "waarschijnlijk" opgelopen door een elleboog van zijn directe tegenstander. Bolnes stond daardoor met tien spelers op het veld toen het doelpunt viel.

Captain Djairel Babel en de andere twee centrumverdedigers, Brayan Llunga en Hamza Bakour, namen het team weer op sleeptouw en overal op het veld werd er strijd geleverd. De broers Ayadi, Walid en Adil, en Sami Moussaoui speelden alledrie op het randje van het toelaatbare en maakten van het middenveld een arena waarin alleen de sterksten overeind bleven. Het spel werd grimmiger, duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten met als resultaat de gelijkmaker. De sterk spelende Llunga legde de bal over 30 meter op de borst van aanvaller Rageor van La Parra, die de bal fantastisch aannam en met één beweging snoeihard tegen de touwen joeg.

Bolnes wilde na de 2-2 doordrukken en ging vol voor de winst. Het resulteerde in een tumultueuze eindfase waarin uiteindelijk de toeschouwers de winnaars waren van een mooie voetbalmiddag, maar waarin niet meer werd gescoord.

De volgende wedstrijd is op zondag 24 november uit bij Erasmus. Op woensdagavond speelt Bolnes om 20.00 uur thuis voor de VR Rijnmond Cup tegen IFC.