Bolnes (za) buigt achterstand om in winst

6 October 2019, 12:16 uur

Bolnes (za) heeft zaterdag op de valreep drie punten overgehouden aan het uitduel bij NOC Kralingen. In Rotterdam werd met 1-2 gewonnen.

Al binnen twee minuten stond Bolnes achter. Door een te korte terugkopbal en te laat reageren van de keeper kon de spits van NOC Kralingen optimaal profiteren. Vervolgens volgde een zeer chaotische wedstrijd waarin Bolnes wel de bovenliggende partij was, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Al vroeg in de eerste helft viel Ronald Vrolijk geblesseerd uit. Dennis de Koning was zijn vervanger. Het duurde ruim een halfuur voordat Bolnes in de buurt van een doelpunt kwam. Een vrije trap van Stanley Muth werd van de lijn gehaald en kwam voor de voeten van Moreno van Leeuwe, die verwoestend uithaalde. De onderkant van de lat bracht echter redding voor de thuisploeg.

In de tweede helft was het weer snel raak en ditmaal was het wel Bolnes dat scoorde. Een speler van Bolnes werd uitstekend vrij gespeeld op rechts en de bal werd strak voorgegeven aan Jazzley John, die de gelijkmaker scoorde.

In de 78e minuut was er een opstootje in het veld omdat een speler van NOC Kralingen spuugde naar een speler van Bolnes. Scheidsrechter Potuijt had het voorval niet waargenomen en kon nadat de rust was wedergekeerd niet anders dan gewoon verder gaan. De trainer van NOC Kralingen greep wel in en wisselde de spuwende speler. In de 88e minuut was het Jazzley John die met een zeer strakke voorzet Derrel Lionahr in stelling bracht. Hij faalde net en zette Bolnes op 1- 2. Hierna werd de wedstijd nog rommeliger en had Bolnes slimmer moeten zijn en de geboden ruimte moeten benutten om de stand verder uit te bouwen.

Na 99 minuten vond scheidsrechter Potuijt het welletjes en kan Bolnes de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven.

Trainer Lopes gaf na afloop ruiterlijk toe dat het voetbal het aanzien niet waard was maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen geworden. Hij moest zijn ploeg wel een compliment geven dat ze bleven geloven in een goede afloop.