Bolnes knokt zich naar verdiende zege bij Pretoria

2 December 2019, 16:42 uur

sv Bolnes heeft op zondag 1 december geen punten afgestaan op bezoek bij Pretoria. De jonge ploeg van trainer Steve Ebecilio heeft de les van vorige week (nederlaag tegen Erasmus) goed onthouden. Bolnes rechtte, zoals zo vaak dit seizoen, de rug en ging zonder ontzag de strijd aan met het goed voetballende Pretoria.

De door Bolnes gehanteerde opstelling, 5-2-3, zorgde weer voor een solide defensie en veel scoringskansen in de omschakeling van verdediging naar aanval. Mede hierdoor werden er ook meer kansen gecreëerd. De uitblinkende keeper van Pretoria voorkwam keer op keer dat Bolnes aanvaller Jamaul Gayle tot scoren kwamen.

De 1-0 achterstand na ongeveer 25 minuten kwam dan ook als een verrassing. In die fase was het juist Bolnes dat de wedstrijd controleerde. Op het slechte grasveld, waarop voor elke meter werd gevochten, werd de wedstrijd grimmiger. Vijf minuten voor de pauze kreeg Bolnes een vrije trap net buiten het doelgebied. De vrije trap werd snoeihard tegen de onderkant van de lat geschoten en in de rebound zuiver binnengetikt door de sterk spelende centrale verdediger Brayan Llunga: 1-1.

Die 1-1 ruststand gaf desalniettemin geen evident beeld van de wedstrijd. Bolnes was immers beter, creëerde kansen, maar verzuimde de trekker meerdere keren over te halen. Dit veranderde in de tweede helft niet, tot minuut 65. Het was Gayle die Bolnes op een terechte 1-2 voorsprong bracht.
Het bleek uiteindelijk ook de eindstand.

De middenvelders Sami Moussaoui en Walid Ayadi wonnen veel van hun persoonlijke duels. Centrale verdedigers Brian Llunga en Nick van der Spek gaven het elftal rust en sturing op cruciale momenten. De beide backs Jean Masika en Rijssel Melchisedeh beten zich vast in hun directe tegenstander speelden een sterke wedstrijd. Uitblinker aan Bolnes zijde was volgens velen keeper Dimitrios Michailidis, die keer op keer een sta-in-de-weg was voor de aanvallers van Pretoria.

Bolnes put nieuwe energie uit deze verdiende overwinning die op basis van strijdlust en teamspirit tot stand kwam. Volgens trainer Steve Ebecilio ligt er een opvolgende uitdaging klaar: het omzetten van de vele kansen in de doelpunten. "De nadruk lag vandaag op het sneller kaatsen van de bal, waardoor we eerder in het zestienmetergebied van de tegenstander konden komen. Qua kansenverhouding bleek onze tactiek prima te werken. De spelers deden precies wat er was afgesproken: samenspelen, samenwerken en kansen creëren, resulterend in legio open kansen voor Bolnes. Mijn complimenten gaan uit naar het voltallige team dat hard heeft gevochten voor deze drie punten."

Volgende week speelt Bolnes op eigen veld tegen Houtwijk. De aftrap is zondag om 14.30 uur. Een week later sluit Bolnes de competitie af met eveneens een thuiswedstrijd, wanneer Toofan op bezoek komt. Ook dan vindt het beginsignaal plaats om 14.30 uur.