Belgen sturen bus met fans Verstappen terug

28 August 2020, 19:14 uur
Sport
mainImage
ANP
Max Verstappen.

De federale politie van België heeft naar eigen zeggen vrijdag in de omgeving van Spa-Francorchamps een bus uit Nederland teruggestuurd. Die zou vol hebben gezeten met fans van Max Verstappen, die in actie kwam in de vrije trainingen van de Formule 1 op het circuit van Spa-Francorchamps.

Vanwege de coronacrisis zijn fans echter niet welkom bij de Grote Prijs van België, waarvan zaterdag de kwalificatie en zondag de wedstrijd wordt verreden. Meerdere autosportliefhebbers waagden volgens de politie een poging in de buurt van het circuit te komen, sommigen ook te voet. Enkele mensen werden onderschept in de bosrijke omgeving en kregen een boete van 350 euro.

Max Verstappen heeft vrijdag zonder zijn fans in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van België wel de beste tijd op de klokken gezet. De Limburgse coureur van Red Bull troefde de sneller geachte Mercedessen af op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij noteerde 1.43,744 in zijn snelste ronde en was een fractie sneller dan Daniel Ricciardo van Renault en wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes.

"We zijn goed begonnen aan dit weekeinde", zei Verstappen. "De auto voelt goed. Persoonlijk denk ik dat Mercedes nog een beetje worstelt met de balans van de auto. Ik denk ook dat ze zaterdag sterker zullen zijn. In de lange runs waren ze al heel competitief. Ik verwacht niet dat ik met de Mercedessen voor poleposition kan vechten, omdat we ze in de kwalificatie meestal niet echt kunnen volgen. Maar als we er een stukje dichter bij kunnen zitten, zou dat al goed zijn."

Valtteri Bottas kwam in zijn Mercedes in de tweede sessie tot de zesde tijd. Hij was ook nog langzamer dan Alexander Albon, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull. Albon reed de vierde tijd.

Verstappen kan met vertrouwen de kwalificatie op zaterdag in, want zijn bolide lijkt sneller dan gedacht op het bochtige en glooiende circuit van Spa. Hij was 0,048 seconde sneller dan Ricciardo, die een verrassend sterk rondje uit zijn Renault perste. Hamilton liet wel wat foutjes zien tijdens de rondjes waarin hij voluit ging; hij gaf met zijn beste tijd 0,096 seconde toe op Verstappen.

"Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar ik ben heel blij met de auto", aldus de Nederlander, die in de eerste training de derde tijd had neergezet. De twee Mercedessen waren toen sneller dan de kopman van Red Bull.


Door: ANP