Arjan Robben weer niet van de partij bij FC Groningen

25 October 2020, 12:28 uur
Sport
mainImage
ANP

Arjen Robben schittert bij FC Groningen toch weer door afwezigheid in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (aanvang: 12.15 uur). De 36-jarige aanvaller behoort niet tot de wedstrijdselectie van trainer Danny Buijs.

"We missen iemand en dat is wel iemand, ja", beaamde Buijs bij FOX Sports. "Hij heeft vorige week weer zijn eerste minuten gemaakt en afgelopen week een aantal trainingen meegedraaid, maar had zaterdag toch nog wat lichte klachten. In overleg met de medische en fysieke staf en Arjen zelf is besloten om deze wedstrijd te laten lopen en maandag weer te gaan kijken hoe het ervoor staat."

De oud-international deed vorige week zondag als invaller een kwartiertje mee in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-0). Robben sprak na afloop opgetogen over een mooie herstart. "Het is nu een kwestie van doorbouwen en stabiel worden. Op de training merk ik dat de bewegingen er weer zijn en de snelheid er nog is, dus het komt goed", liet hij weten.

Robben begon in de eerste competitiewedstrijd tegen PSV (1-3) als basisspeler. Na een half uurtje verstapte hij zich waarna hij geblesseerd uitviel. Sindsdien werkt hij hard aan zijn volledige herstel.

Robben nam in 2019 afscheid bij Bayern München. Na een rustjaar besloot hij afgelopen zomer bij zijn vroegere club FC Groningen een verrassende rentree te maken.