Advocaat: 'KNVB moet niet met dreigementen komen'

28 August 2020, 18:37 uur
Sport
mainImage

‘’Erwin van de Looi gaat natuurlijk niet bepalen of mijn spelers wel of niet beschikbaar zijn voor Jong Oranje en Edwin van de Looi bepaalt ook niet of ze geschorst worden als ze niet komen. Ze moeten niet met dreigementen komen.’’  

Dick Advocaat, de trainer van Feyenoord, liet er na afloop van de verloren oefenwedstrijd tegen HSV Hamburg (1-0) geen misverstand over bestaan dat het uiteindelijk Feyenoord is die met de top van de KNVB communiceert over de selectie van spelers voor Jong Oranje niet de coach.

Aanvankelijk waren Geertruida en Bijlow beiden opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wit Rusland volgende week, uiteindelijk bleef alleen doelman Bijlow over. ‘’Blijft mijn standpunt hetzelfde’’, riep Advocaat, die perse niet wil dat zijn keeper afreist.

De reden is duidelijk. De politieke omstandigheden in Wit Rusland zijn explosief. Bovendien zou de reis van Justin Bijlow betekenen, dat hij bij terugkomst minimaal tien dagen in quarantaine moet. Advocaat vindt dit onverantwoord. Zijn selectie is te dun. Advocaat zei wel te begrijpen dat Bijlow zelf wel graag aansluit bij Jong Oranje, dat 4 september in Wit Rulsland speelt en vier dagen later in Almere tegen Noorwegen.